
Суші. Меню суші. Суші в Takesyake
Суші дуже різноманітні на вигляд, смак і спосіб приготування, а на відміну від ролів, сушіння мають зовсім інший, цікавий вигляд. Суші, а точніше назва в японській кухні - нігірі, в Європі сушисти називають сушами або сушками. Можемо з упевненістю сказати, що це дуже смачно і красиво виглядає на столі, для різноманітності те, що потрібно. І так суші нігірі це грудочка рису в 20г і зверху який лягає начинка в 20г. По фото можна сказати що це дуже просто, але цікаво, насправді нігірі готуються з дуже свіжого рису, а готуючи рисову заготовку, спочатку скручується в кульку, потім надається форма конуса між великим і вказівним пальцем сушиста. Головне правило створити форму але зберегти легкість, в момент вживання щоб перевірити правильність, вмокаючи в соєвий соус на одну секунду, ви побачите як рис моментально вбирає його. Начинки сушіння досить різноманітні, свіжий або копчений лосось, креветка тигрова, авокадо, тунець і вугор. Лосось достатньо покласти на рисову заготовку і пригладити для форми, решта всіх начинок бажано зміцнюються тонкою смужкою норі у вигляді кільця. Відкрию вам секрет що для цікавішого смаку, сушисти на зворотну частину рису кладуть кілька грам васабі за допомогою чого додається ніжна гострота. При вживанні наприклад суші з лососем, потрібно лише мокати не більше 1 секунди в соус і відразу їсти, не варто перетримувати, так як рис може розпадатися в соусі. Любителі сушок замовляють цілі, різноманітні сети лише з нігірі і їдять їх без паличок руками і не втрачають думки суші поряд зі мною. Якщо плануєте організувати свято, день народження, рекомендуємо придбати кілька видів нігірі і ваші гості залишаться задоволені.